Bahar havası bayramda yerini yağmura bırakacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2008 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye 9 günlük bayram tatiline başlarken, Meteoroloji'den önemli uyarılar geldi. Genel Müdür Mehmet Çağlar, bayramın yağışlı geçeceğini, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile sıcaklıkların yurt genelinde 6-8 derece düşeceğini açıkladı.

Çağlar'ın verdiği hava tahmin bilgilerine göre arefe günü batı bölgeleri, Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Bayramın ilk günü yurdun genelinde yağış var. 2. ve 3. günlerde yağışlar batıya doğru kayacak. Orta ve doğu kesimlerde kar görülecek. Bayramın son günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Kars-Ardahan-Ağrı hattında kar, iç ve batı kesimlerde sis hakim olacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, bayramda yurt genelindeki hava durumuyla ilgili bilgi verdi. Arife günü yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini anlatan Çağlar, bayramın ilk günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini dile getirdi. Çağlar, yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağını, gece saatlerinde ise Bolu-Kastamonu-Düzce hattında karla karışık yağmur beklendiğini söyledi. Bayramın 2. günü yurdun batı kesimleri hariç büyük bölümünde yağışların devam edeceğini bildiren Çağlar, bayramın 3. günü, yağışların Doğu'ya kayacağını ifade etti. Bayramın son günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediğini belirten Çağlar, cuma gününden itibaren yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini, cumartesi ve pazar günleri ise iç ve batı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde yağış beklendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber